Különböző táncfajták jobb és rosszabb napokra egyaránt

Táncfajták minden ízlésre

Táncfajták minden ízlésre

A zene és a tánc felvidít minket vagy még örömtelibbé teszi a pillanatot. A táncfajták között keresgéltünk és érdekes felfedezést tettünk!

Ön szeret táncolni?

Biztosan, különben nem olvasná ezt a cikket. A zenéhez hasonlóan a tánc is körbelengi életünket. Megvigasztal egy szakításnál, szól az esküvőn, érezzük a lüktetését egy buliban. Bús szólamait hallgatjuk rezignáltan egy temetésen, bólogatunk rá egy koncerten.

Bár egy szakításnál vagy temetésnél nem perdülünk táncra, a többi alkalomhoz igenis hozzátartozik a tánc. A párválasztásnál kiemelt szerepet játszik! Ki ne ismerné a mondást, miszerint aki jól táncol, az a lepedőn is jól teljesít!

Fun fact: Kína egyes részein sztriptíztáncosokat bérelnek, mert úgy hiszik, a több résztvevő szerencsésen küldi a túlvilágra a halottat.

Ha úgy dönt, szeretne ügyesedni, először érdemes megismernie a különböző táncfajták sokaságát.

Érdemes azt is átgondolnia, hogy mi a célja a tánctudásával. Szeretné lenyűgözni az ellentétes nem képviselőit? Jó lenne bevágódni egy céges bulin? Boldogabb életet élne? Vagy csak jól szeretne szórakozni?

Ha ezeket tisztázta, vagy akár előtte is, ismerkedjen egy kicsit a stílusokkal! Remek ismertetőket lehet találni tánc témakörben, amelyek alapján könnyebb lesz majd a döntés.

Társsal vagy külön?

Ha a diszkóban lötyögne vagy a break tetszett meg az utcán, akkor nem lesz szüksége partnerre. A hip hop, a break vagy éppen a disco nagyrészt az önkifejezésről szól. A jelszó: érezzük jól magunk és kész!

A társastánc tanfolyamok népszerűsége viszont nyilván nem véletlen. Az érezzük jól magunkat elve persze itt is megvan, egyik tánc sem ér sokat, ha nem élvezi. A latin táncok, mint a salsa, a jive vagy a cha cha cha az életörömről és a szenvedélyról szólnak.

A standard társas táncfajták visszafogottabbak, az eleganciára helyeződik a hangsúly. A bécsi keringő, angol keringő vagy a tangó igen kedveltek, nem fogja megbánni, ha ezeket kezdi el tanulni.

A társastánc tanfolyamok kezdő táncos közönségnek szólnak legtöbbször. E sorok írója egy olyan tanfolyamon vett részt, ahol a standard és a latin táncok egyaránt bemutatásra kerültek. Ha egy ilyen mellett dönt, nem is kell majd választania előre. Egy kicsit mindegyiket megismeri és ha valamelyik megtetszett, részt vehet egy csak azt a táncot oktató speciális tanfolyamon.

Meghoztuk a kedvét? Mire vár még, táncra fel!