5 módszer, hogyan találja meg az Önnek megfelelő hivatást

Az önmegvalósítás elérhető

Az önmegvalósítás elérhető

Az önmegvalósítás és az önkifejezés alapvető szükségleteink, mégis sokaknak elérhetetlen álom marad  egész életükben. Segítünk, hogy Ön ne tartozzon közéjük!

Az élvezetes munka a többségnek felér egy képzavarral. hogyan is lehetne élvezni a munkát? Szomorú, hogy sokakat ez nem zavar, hiszen napjaink tetemes  részét munkahelyünkön töltjük. Nem mindegy tehát, hogyan érzi magát, miközben az „elkerülhetetlent” végzi.

Azért megsúgjuk: nem kell feltétlenül szenvedésnek lennie a munkának, ha intelligensen áll a témához. Ennek viszont előfeltétele, hogy élvezze azt, legyenek céljai, ismerje önmagát. Úgy lássa a világot amelyen és ne olyannak, amilyennek látni szeretné.

Vegyük sorra ezeket!

Ismerje meg önmagát

Mennyit tud dolgozni naponta? Hol húzódnak a határai? Miért érzi magát úgy-ahogy egy bizonyos helyzetben?

Fontos kérdések, melyekre csak Ön tudhatja a választ. Ez az első lépés a siker felé vezető úton. Ha akár csak egyszer is elgondolkodik ezeken, már megelőzte a konkurrencia 90%-át.

Miért?

Mert kényemetlen önmagunkkal szembesülni. Jól esik a dicséretet hallgatni, hogy milyen etikusak, aranyosak és humorosak vagyunk. Ön azonban ne dőljön be a bókoknak és a hízelgésnek!

Tegye fel a nehéz kérdéseket és találja meg a válaszokat minél előbb!

Vannak céljai?

A téma kiindulópontja, ha az önismeret terén már tett előzetesen lépéseket. A célok motiválnak, nélkülük ellustul és halogatni kezdi majd a szükséges lépések megtételét.

A céloknál fontos, hogy legyenek lebontva. Ismeri a viccet: a “hogyan lehet megenni egy elefántot” kérdésre a válasz: apránként.

Vegye számba képesítéseit

Szükséges-e szakképesítés vagy felsőfokú végzettség az álommunkához? Mi az a papír, amit megszerezve előnyhöz juthat?

Alapvető kérdések, megint csak azt mondhatjuk: egy egyszerű tervvel könnyedén a többség elé kerülhet a piacon.

Apropó piac!

Mérje fel a piacot

Milyen specializációra van szükség? Mi az, ami éppen nagyon megy a piacon? Mi az, ami még nem megy, de várhatóan rövid időn belül trenddé válik?

Készítsen tervet

Definiálja, mit ért siker alatt! Röviden már érintettük korábban, szintén nagyon fontos. Készítse el a tervet, bontsa le szakaszokra, majd lépésekre, aztán még kisebb lépésekre! Adjon határidőt is mindegyikre!

Az önmegvalósítás már felkészülve várja

Ha ezeket megteszi, az önmegvalósítás már egy felkészült, alapos – és mellékhatásként akár még kiegyensúlyozott  – emberre talál rá. Olyanra, akinél az élet körforgásának érdemes egy pillantra megállnia, hogy azt mondja: hmm, nem semmi!

Szóval gyerünk, találja ki magát és indulhat is az önmegvalósítás!